Treasure Hunters

30 Ocak, 2008


Arkadaşlar çok beğenerek oynadığım bir oyunu ekliyorum. Birkaç günümü almıştı çözmek Zor Bir oyun Arkadaşlar :)) Kolay Gelsin diyorum hepinize :))


23 yorum:

Senay dedi ki...

adamın konuşmalarını atlamak için sağ alttaki skip intro ya basabilirsiniz. oyunun aralarında yükleme uzun sürebilir arkadaşlar :)

Senay dedi ki...

öncelikle adam çekilince kapı açılıyor ve oraya tıklıyorsunuz. ben oynadığım için bitmiş hali kayıtlı bende maalesef. açılan sayfada turlar var altta birinci turdan balşıyoruz. masada sağda bir kitap var öncelikle onun içinden bir kağıt alıyoruz ve daha sonra başlıyoruz hatırladığım kadarıyla.

Senay dedi ki...

her seferinde telefon çıkacak ve adam konuşacak yardımcı olmak için telefona tıkladığınızda bir ipucu verir size bir daha tıklayın kaybolur.
ilk turda bir deniz kenarındasiniz golden spruce yi seyahat edin diyor
telefonu kapatın küreği alın. sağdaki kapıdan içeri girip masadan pusulayı alın çekmeceden de bir harita alın telefon açılacak ve adam size yine ipucu verecek.
ask.com a golden spruce yi sorun diyor. ask.com da çantamızın içindeki bilgisayar. bu bilgisayara istediğimiz kelimeyi giriyoruz ve bize cavap veriyor. bu kez gitmemiz gereken yer golden spruce olduğu için orayı sormalıyız. zaten teledonu kapatınca kendi soracak ilk sefer olduğu için. ve yeni bir sayfa açılacak golden spruce ile ilgili. daha sonra bilgisayarda sorduğunuz sayfayı kapatın ve camı tıklayıp dışarı çıkın. uçağa tıklayın kredi kartınızla ödeyin ve binin.

bindiğimizde harita çıkacak nereye gitmek istiyorsak onu tıklamalıyız. işte Golden Spruce yi sorduğumuz ve açılan yeni sayfa burda devreye girecek. çıkan bir sürü yanıttan birincisinde Golden Spruce nin nerede olduğunu yazıyor parantez içinde (Queen Charlotte Island) diyor demekki aradığımız yer orda ve haritada sol üstteki Queen Charlottes Adasını tıklıyoruz.

Senay dedi ki...

kürekle bir yeri kazmamız gerekiyor adaya inince.
telefonda çantadakilerden birini kullanabileceğimizi söylüyor. saat zaten köşede duruyor demekki saat bizimiçin önemli. saati tıklayıp tam 12 yapıyorz ve kuşun önüne tıklayıp kazıyoruz.
kazınca yerden bir kutu açılıyor ve toplamamız gereken puzzle parçalarından birini alıyoruz. telefonda adam bizi tebrik ediyor.

Senay dedi ki...

birinci tur bitmiş oldu puzzle parçasını bulunca yeni tura geçiyoruz. adam çıkıyor yine skip intro yapıp odaya giriyoruz ve ikinci turu seçiyoruz.

Senay dedi ki...

yeni bir sayfaya gidiyoruz bir nehir kenarı karşıya geçmek için tahtaları kullanmalıyız tahtaya tıklayınca adam karşıya geçmek için her seferinde birini kullanabileceğimizi söylüyor. ve tekrar tahtaya tıklayınca oyun başlıyor.

Senay dedi ki...

taşlara tıklayarak ilerliyorsunuz her seferinde bir tane tahtanın yerini değiştirebilirsiniz ilerlediğinizde arkanızdaki tahtayı alın ve mantıklı bir şekilde ileri koyun sağdaki taşa geldiğinizde de karşıdasınız :))) karşıya geçince bir soru çıkacak sağdakine tıklayın ve atlayın soruyu. telefonda ipucu olarakta hazır olduğunuzda açın çantanızda duracak gibi bişey diyor. soruyu yanıtlayınca içindekini alıcaz.

Senay dedi ki...

ağacı tıkladığınızda üzerinde bişey yazıyor ve telefonda da sinking spring farm ı ask.com a sor diyor. hakkında bilgi edinmek gerekiyor.
SINKING SPRING FARM yazıp soruyoruz. daha sonra ağaca tıklayıp arabaya tıklıyoruz ve biniyoruz. bindiğimizde haritaya geliyoruz yine. ask.com a sorduğumuzda çıkan seçeneklerden ilkinde yine bu çiftliğin Kentucky, LARue countr de HODGENVILLE adında bir yerde olduğunu söylüyor. haritaya baktığımızda Hodgenvilleyi görüyoruz ve tıklıyoruz. sağ ortalarda biryerde. ve bir kulübenin önüne geliyoruz.

Senay dedi ki...

kulübeye girdiğimizde şöminenin üzerindeki kitapları tıkladığımızda hepsini bilgisayarda soruyor.
ama kitaplardan birinin üzerinde tüy resmi var bizim açamadığımız kutunuz üzerinde olduğu gibi o kitapta şifre olacak. çıkan ilk açıklamada Thomas Paine yazıyor. çantadaki kutuyu alıp bunu yazınca açılıyor ve puzzle ın diğer parçasını da alıyoruz. ve 3. tur. :))

Senay dedi ki...

bir sonraki turda yine açık bir alandayız bir kalenin içinde. öncelikle solda duran müzik aletine tıklayın ama videoyu izlemenize gerek yok. bayrak yarıya inecektir. daha sonra bayrak direğinin oradaki kapıya tıklayın aşağıdaki klubeye inin içeri girmeden sola tıklayın ve ordan bir çark parçası alın kulübeye girin ve çantanın içinden çarkı seçip kulubenin içindeki mekanizamaya tıklayın çark yerine otursun.go back yaparak ilk sahneye kadar gidin. o kapının sağında bir kapı daha var ordan girin ve havuzu görünce içinden bir kol alacaksınız çarkın eksik olan kolu. sonra kulübeye gidin ve kolu takın. bir kere kola tıklayınca da zincir sarılacak. sonra yukarı çıkın ve topun yanına gidin solda. gemi vurmamız gerekiyor.

Senay dedi ki...

gemiyi vurmak için ben topu en sola doğru ittim tabi o sağa döndü. gemi gelip geri döndüğü anda topu ateşledim ve vuruldu. gemiyi vurunca da duvarın arasından yeşil bir şişe aldım ve içinden harita çıktı.
havuzun oraya geliyoruz yine ve çantanın içindeki tıpayı havuzun su akan deliğine tıkıyoruz. su çekiliyor havuz yukarı kalkıyor ve bize köşeden bir taş veriyor yani puzzle ın diğer parçasını :)))
veee bu turda bitttiiii:))

Senay dedi ki...

diğer turda helikoptere binip Newyork a tıklayıp gidiyoruz. resimlerin olduğu bir sahne var ve yukarda enter lab yazıyor. oraya tıkklıyoruz. laboratuvarda mesaj gönderiyoruz bir aletle lambayı yakıyoruz ve sağ tarafı tıkladığımızda resmileri izleyebiliyoruz ama müzik aletini çalıştırıp onun sarı kısmından bir mknatıs alıyoruz. yanındaki resimleri tek tek izliyoruz doğru resim geldiğinde telefon çıkacak ve ipucu verecek. sol tarafa gidiyoruz helikopter bizi belkiyor olacak dışarıda helikopteri tıklayıp gidiyoruz. ve biraz ilerideki CONCORD a gidiyoruz.

Senay dedi ki...

çıkan sahnede enter a basıyoruz ve hapse giriyoruz. burdan çıkmamız gerekiyor. sağ tarafa tıklayıp arkamıza bakıyoruz ve yerdeki gazeteyi okuyoruz. sonra yatağın altından bir bot ve ip alıyoruz. çantayı açıp ipi mıknatısla birleştiriyoruz. arkamıza dönüp dışardaki anahtarı almaya çalışıyoruz.
mıknatısı tutup ittirerek anahtarın olduğu yere takıp almaya çalışıyoruz. anahtarı alınca yere düşüyor tıklayınca da kapı açılıyor. masanın üzerinde diğer puzzle parçasını da alıyoruz ve bu turda bitiyorrrrr :))))

Senay dedi ki...

benden şimdilik bu kadar çıkmam gerekiyor hadi size kolay gelsin :)))

Senay dedi ki...

@ksi34 nehirden karşıya geçmek için

nehirdeki taşların yukardan görünüşüne göre numaralandırdım

------------7-----8
----3---4---------9
------------6
1-------2
--------5

taşlara bu şekilde numara verirsek

.1. e gel arkandaki küçük tahtayı al
.2 ye gel tahtayı 5 e bırak
.yandan uzun tahtayı al ve 4 e bırak
.4 e gel uzun tahtayı al 9 a bırak
. arkandaki kısa tahtayı al 9 a gel ve kısa tahtayı 8 e bırak
.4 e gel e arkandaki uzun tahtayı al 2 ye bırak
.2 ye gel kısa tahtayı al
.4 e gel 3 e bırak kısa tahtayı uzun tahtayı al 9 a bırak
.arkandaki küçük tahtayı al ve 9 a sonrada 8 e gel ve 7 ye bırak kısa tahtayı
.9 a gel ve uzun tahtayı alıp 8 e ordanda 7 ye gelip uzun tahtayı 6 ya bırak ve 6 ya git
.uzun tahtayı al ve sağa bırakıp karşıya geççç :))
umarım anlatabilmişimdir canım yaaa :)))

@ksi34 dedi ki...

emeğine ve ellerine sağlık canım benim çok güsel anlatmışsın sayende geçebildim o dereyi:)) ama şimdide buharlı vapurda kaldım :((çalıştırdım ama ingilizce yokya bende dümene tıklayınca bişey soruyor bende şabalak gibi bakıyorum:((

Senay dedi ki...

aksi34 ben denetimde olduğum için bugün ilgilenemedim ama en kısa zamanda halledip yazarım çözümü :))
sen denemeye devam et

Senay dedi ki...

gemide üst kata çıkın merdivenlerden ve yerde duran sandıktan bir vana alın. dümenin solunda da bir kağıt alacaksınız.
alt kata inin ve alt katta borulardan su kaçağı olmayacak şekilde birleştirin. hepsini birleştirmeniz gerekmiyor olabilir sadece su kaçağı olmasın yeterli :)) ben hepsini birleştirerek yaptım belki sizinki öyle olmayabilir bilemiyorum.
boruları birleştirdikten sonra da sandıktan alsığınız vanayı çantadan alın ve tıklayarak yerine takın. vapur çalışmaya başlayacaktır.üst katta aldığınız kağıdı çıkarın çantadan ve tıklayın buhara tutunca üzerinde yazılar çıkacak.
dümene çıkın üst kata ve dümene tıklayın nereye gideceğinizi soruyor St. Petersburg yazın ve tıklayın. dümenden çıkın ve alt katta sağda kapı açılmış olacak gemiden çıkın.çıkmadan önce geminin duvarında asılı olan gaz lambasını almayı unutmayın. çıkan sayfada continue ye basın devam edin...
geldiğiniz sahnede sol üstte bir kılıç var onu alın. kapıdan girin lamba aydınlatmış olacak. kılıçla kumların arasında birşeyler arayacağız. aradığımız şey sağ taraftaki taşların hemen altında kuma saplayın kılıcı ve kutuyu bulun. puzzle orda.
bu turda bittttiiii:))

Senay dedi ki...

bir diğer turda ise odadaki dünyayı tıklıyoruz telefonda 38 N 119 W yi ziyaret et diyor. mause la tutarak dünyayı çevirebiliyoruz. istediği koordinatlar üstte değil alt taraflarda ortaya yakın bir yerde. o koordinatı tuutrunca tıklayın bir kasabaya gidiyoruz.
gittiğimiz yer ghost town mış. telefonda yazıyor.
sol taraftaki evde kasanın solunda bir tekerlek var onu alın.
diğer eve gidip piyanonun yanına gelin.
şimdi sabırlı olun ve pianonun üzerindeki müzik kutularına teker teker tıklayın. soldan başlayın. birinciye tıklayın ve müzik bitene kadr bekleyin ikinciye tıklayın. müzikler bitmeden diğerine geçmeyin. 4. müzik bittiğinde ise sağdaki çerçeve kayacak ve içinden küçük torbalar alacaksınız.
telefon çıkacak ve diyorki. bunlardan hepsinde kum var ama birinde gümüş varmış bunu bulmanız gerek.
o evden çıkın ve yine sağdaki eve gidin. şimdi teraziyi kulalnarak bunların ağırlık farklarından farklı olanı bulmamız gerekiyor.
teraziye tıklayın ve torbalar önünde dizilmiş olacak.
sadece iki ölçüm hakkımız var iki hamlede kum olan torbaların arasındaki gümüş torbasını bulmalıyız.
ben 4 tane sağa tutup koydum 4 tanede sola ve üst soldaki weight bag tuşuna bastım . benimkini tartınca sağa doğru ağırlık yaptı hafif olan kısımda benim gümüş torbam var. ağır kısımdakileri tartıdan alıyorum ve hafif taraftaki iki tanesini kesenin diğer tarafına bırakıyorum. ikiye iki kalıyorlar keselerde bu kez.tartıyorum tekrardan ve hafif kalan taraftaki iki keseden birinde gümüş var burda % 50 şansım var şimdi. en hafif olanını bulmaya çalışıyoruz arkadaşlar :))
defalarca denenebiliyor bu :))
bulunca yandaki kasa açılıyor ve içinden kağıt alınıyor. kağıtta Lotta's Fountain yazıyor.
evden çıkıyoruz iki ev arasına tıklıyoruz ve aradan at arabasının yanına gidiyoruz. tekerleği çantadan alıp arabaya takıyoruz.
nereye gideceğimizi soruyor. bilgisayarda Lotta's Fountain olarak aratınca buranın San Francisco da olduğunu öğreniyoruz. ve San Francisco yazıp gidiyoruzzzzz :))
şimdi burda bir oyun oynamalıyız. iki kere oaynama hakkımız var çantadan torbaları seçince oyuna başlama hakkı kazanıyoruz.
it will cost you ya basınca da başlıyoruz. kesemizin hangi kutu altında olduğunu bulamazsak bu tura yeniden başlamamız gerekiyor. sağ alttaki restart challengeyi tıklayın ve yeniden başlayın :))
bulduğumuzda bize arkada kasada duran puzzle ı veriyor. ben 3 kere oynadım sonra bulabildim valla :))
ama oyunu tekrar oynarken dikkat etmeniz gereken birşey var. keseleri almadan önce tekerleği almalısınız önce herşeyden önce sağdaki evden tekerleği alın. yoksa tekerlek görünmüyor çantada ve yine başlamanız gerekiyor.
buda bitiiii:))

Senay dedi ki...

7.tur:
kilisenin yanındaki mezarlığa gidin. sağdan ilerdeki küçük mezara tıklayın hemen taşın sağında bir anahtar var. yazıyı okuyun
WASHINGTON IRVING
BORN 1788
DIED 1859
geri gelin ve anahtarı kullanarak kiliseye girin
sağ tarafta pervazın üzerinde kibritler var onları alın. sonrada şamdana gidin ve mumlara tıklayarak hepsini yakmaya çalışın hepsi yanınca bekleyin. dışarıdaki mezarlığın kapısı açılıyor.
kiliseden çıkıp mezarlığa gidin . en tepedeki mezarı tıklayın yazıyı okuyun
ANDREW CARNAGIE
geri gelin ve kapıdan girin.
bir mahsene indir burada klavye tuşlarını kullanarak en alttaki yere inip kolu çevircez ve zinciri alcaz.

MAHSENDE YAPILACAKLAR...
ARKADAŞLAR GİRDİĞİNİZDE BENİM YAZDIKLARIMI SIRASIYLA YAPIN KAYBOLMAYIN
( tırmanmak için sadece klavyeden yukarı tuşuna basmanız yeterli. zıplamak için space boşluk tuşuna basın. koşman içinde hangi yöne gidecekseniz o tuşa basılı tutup shift tuşuna basmalısınız)
...ilerle in-sola git in- sağa git tırman-sağa git in.
...aşağıda kol göreceksiniz oraya gidin ve kolu bir kere tıklayın kapı açılacak yukarda biryerde. üzerinde de zincir var tıklayıp alın. sakın unutmayın yoksa geri gelmeniz gerekebilir.:))
.şimdi geri dönüyoruz.
.yukarı tırman-sola doğru bir daha tırman ve sola ilerle aşağı inmeden karşıya atla-sola doğru tırman- tekrar yukarı doğru tırman biraz ilerle sola doğru tırman...
...burada koşmak gerekiyor arkadaşlar. koşmak için sol tuşu ve shift aynı anda basılacak burda. tam zemin bitecekken boşluk tuşuna basın ve zıplayın ve hemen yukarı tuşuna basıp tutunum.... bu çok zor olabilir birkaç kere deneyerek yapabilirsiniz.
.. aşağı düştüğünüzde sağa gidin tırmanın-ilerleyin sola tırmanın ve yine koşup atlayın.. kolay olmayacak ama :))
..karşıya tutununca ilerleyin ve aşağı inin-sağa gidin aşağı inin kapı açılmış olacak içeri girin.
.yerdeki kitabı alın içinde yazanlar DRAKE WELL 42 N 80 W
şimdi geri gidip mahsenin başında gördüğümüz dünyayı bulmalıyız.
.yukarı çıkın iki kere - sağa gidin ve aşağı düşün dünyayı göreceksiniz şimdi onu bulalım.
...sağa gidin ve inin-sola gidin ve inin sola ilerleyin. tırmanıp sağa gidin-tırmanın ve sağda dünyayı görün dünyaya ilerleyin ve koordinatları görün 42 N 80 W koordinatlarını bulup girin yukarda bir yerde olacak. EDWIN DRAKE nin yağ fabrikasına gelsik.
. çantadan zinciri çıkarın ve tıklayın arabaya bağlanacak ve arabada evin önündeki varilleri çekecek. Kapı göreceksiniz ilerleyin ve girin.
.evin içindeki masanın çekmecesinde diğer puzzle ı bulacaksınız….
Bu bölümde bitmiş oldu böylelikle :))))

Senay dedi ki...

8.tur
Bu turda denizde bir gemideyiz.
.önce yüzme ekipmanlarını alıp denize inmemiz gerekiyor.
. merdivenlerden yukarı çıkın ve kamaraya girin. Orda sağdaki dolapları tıklayın ve ortadaki dolapları açıp içinden bir torba ve birde deniz gözlüğü alın.
..Geri gelin ve sol taraftan denize inin. Yüzerken oksijeninizin bitmemesine dikkat edin zaman sınırlaması yok yavaş olun ama ölmeyin :) ölseniz de yeniden inebiliyorsunuz sorun olmayacaktır. Denize indiğinizde mause ile sağa sola hareket ediyorsunuz yukarda oksijeniniz gösteriyor. Oksijen biterken mause ile yukarı çıkıp hava alın. Aşağıdan sadece bir cüzdan ve bir bot alacaksınız . o iki nesne görünüyorda birde karartılı bölümde denizin sağ kısımalrına doğru en diplerde birde metal bir parça olacak. Sesi açarsanız aldığınızda ses çıkacak anlarsınız.üçünü de alınca gemiye geri gelin. Ve güverteye çıkın bir martı gelecek ve sırt çantanızı denizse düşürecek. Denize atlayın ve çantanızı da çıkarın denizden. Deha sonra gemiye dönün . torbanızı tıklayın içinde bir bot ve cüzdan olacak .birde deniz gözlüğünüz.
…sağdaki kapıdan güverteye gidin Ve sağ taraftaki düzenekte sağ ve sol kola bir kere tıklayın. Sol taraftaki ekrandan bir şey çıkacak. Sol ekrana gidin. Bir şifre soruyor. Şifre cüzdanın içinde cüzdanı tıklayın ve sağ tarafının en üstünde beyaz bir kağıt üzeri görünüyor. tıklayınca bir kart çıkacak.
..kartın üzerinde şifre yazıyor Emergency Support yazın ve tıklayın çantanızı göreceksiniz. Hepsini onaylayın ve dışarı çıkın bir helikopter gelecek gemiye.ve bir koli indirecek yeni kartımız ve bilgisayarımız geldi suya düşünce kullanılamayacak hale gelmişlerdi telefonla birlikte:)
…helikoptere tıklayın nereye gitmek istediğinizi soruyor. Mexico City yazıyorsunuz ve gidiyorsunuz.
…bir yere götürüyor sizi ve yerde bir puzzle var bunu çözmeniz gerekiyor maalesef.
…o oyunu bitirince de son eksik olan parça yerine puzzleın son parçası çıkıyor. Alınca son turda bitiyor…. :)
… arkadaşlar benim oyunum da orta kısım aynı duruyordu ve sadece etrafındakiler bir kaydırılmıştı. Çok kolay buldum düzgün halini :)

Senay dedi ki...

VE FİNAL TURU...
ilk sayfaya geliyoruz yine ve puzzle tamamlandığı için şömineden gizli bölmeye giriyoruz.
.. önümüzde şifreli bir sandık var ve bunu açabilmek için sol köşedeki kitapta bulunan resmi kullanmalıyız.
.. kitapta bir resim var ve çıktısı alınıyor iki formatta. ben çıktıyı aldım..
.. çıktı alındığında nereden kesileceği nasıl katlanacağı falan yazıyor üzerinde not olarak.
.. verilen sıraya göre işlemleri yapıp kağıdı kat kat katladıktan sonra bulduğunuz çizgi üzerindeki figürler şifrenizin sırasını veriyor bize.
..kağıdı istedikleri gibi yapınca şifre şu şekilde çıkıyor.
GÜNEŞ-G YAZAN KAPI-TOKALAŞAN ELLER- MEKTUP- KÜREK
.bunları tam ortaladığınızda kendiliğinden açılacak ve içinden bir zarf çıkacak. üzerinde I SEEK THY REEF yazıyor.
. telefonda da You Haved Solved Final Puzzle:))) diyorrrr.
oyun bitti arkadaşlar :))

şifrede size söylediğin G li kapı olmuyorsa diğer kapıyı deneyin arkadaşlar tam olarak emin değilim. ama diğerleri kesin :)))
GEÇMİŞ OLSUN :))