House Escape

19 Temmuz, 2008

Bilgisiyarınıza indirerek oynayabileceğiniz bir kaçış oyunu...

İndirmek için tıklayınız

2 yorum:

deniz dedi ki...

-Abajurun siyah düğmesine tıklayıp abajuru yakıyoruz. Yine aynı ekranda duvarda belirgin olan tuğlayı düşürüyoruz.
-Sağ karanlık taraftaki ekrandan sağa doğru gidiyoruz. Dolaptan siyah anahtar ve el feneri, bitkinin orta kısımlarından da yeşil bir parça alıyoruz.
-Diğer ekrana geçince masanın altından sarı kanca alıyoruz.
-Abajurlu ekrana dönüyoruz. Duvardaki ışık açma düğmesine tıklıyoruz bir ses geliyor. Sesi duyunca el feneri ile tuğlayı düşürdüğümüz yere bakıyoruz. Oradan da sarı anahtar alıyoruz. Aldığımız sarı anahtarı duvardaki elektrik düğmesine takınca ışık odanın ışığı açılıyor.
-Düşen tuğlayı alıyoruz. Siyah anahtarla yerdeki sandığı açıyoruz. İçinden yeşil bir parça alıyoruz ve onu daha önce bitkiden aldığımız yeşil parçayla birleştirip anahtar oluşturuyoruz. Yine sandığın içinde en üst sıra en sağdaki siyahlığa tıklayınca siyah bir nesne alıyoruz.
-Oluşturduğumuz yeşil anahtarı saatin tam orta kısmına denk gelecek yani o yeşil anahtarın saatte saniye göstergesini oluşturacak şekilde yerleştirince bir uyarı veriyor. Abajurlu ekrana dönüp bakınca duvarda merdiven oluştuğunu göreceğiz. Yukarıda üstten 2. kattan cetvel, bir alt raftan en sağdan bardak alıyoruz. Sağ üstteki kolu indirince alt katta duvardaki tablonun altından anahtar çıkıyor alıyoruz.
-Pembe kitabı tıklayınca kilitli kutu olduğunu görüyoruz, aldığımız anahtarla açınca tel çıkıyor içinden. Cetvel ile teli, en sonda sarı kancayı birleştirip, alt katta çöpteki mavi nesneyi alıyoruz.
-Nesnelerimiz arasındaki siyah nesne (sandıktan almıştık) ve çöpten aldığımız mavi nesne birleşti tornavida oldu.
-Sandığı açmak için merdivenin kapalı olması gerekiyor, merdivenin alt kısmına tıklayınca merdiven kapanıyor. Merdiveni çıkarmak için tekrar o yeşil nesneyi saatte kullanabiliyoruz.
-Sandıkta sol tarafta ortadaki son 2 noktada soru işareti gösteriyordu tıklandığı zaman. Tornavida ile tıklanınca anahtar verdi. Alınan anahtarla çıkıyoruz…