Bon Voyage

18 Ekim, 2008


arşivimizde bulunmayan eski bir gotmail oyunu. arşivimizdeki diğer gotmail oyunları için tıklayınız.

Oolong Tea
ticket
Free Falling
The Daydream
Jobpico
One-Off
The Legend Room
the bar


Oynamak için tıklayınız


13 yorum:

**esra** dedi ki...

Çiftli kapının sağ arka tarafından pil, uzun tabure ve taşların olduğu yerde ki lambadan ampul, ampulü köşede duran büyük taşın arkasında ki kabloya takıyoruz taş sarı ışık veriyor karşılıklı duran masaların sağda kinin altından çok yönlü fiş nerden olduğunu hatıramıyorum ama mavi ulraviyole feneri, ahşap dolaptan böcek şeklinde usb, bardakların altında duran uzun testinin arkasında fare deliği gibi birşey, örtülü masanın altına yaklaşılıyor ama ne yapacağız bulamadım, masaya diğer tarafından yaklaşınca yerde duvarda priz takılacak yer var ama elimizdekini takamadım kimse yok mudur

**esra** dedi ki...

Böceği aldığımız yere takınca 3 sol yapıp testiin arkasında ki yer açııyor bir iki kez tıklayınca telefon gibi birşey alıyoruz

**esra** dedi ki...

rafta duran bardaklara bakarken sağda ki havalandırma camını bir iki kez açıp kapayınca masanın öbür tarafına tornavida düşüyor tablonun altında ki taşlardan sağdakinde deniz kabuğu gibi şeyi alıyoruz

Offf kimse yok mudur çok sıkıcı böyleee

calculus dedi ki...

Eski bir oyun ya esra kimse o yüzden ilgilenmedi sanırım.

**esra** dedi ki...

Sanırım Cal hem altında çözümü de yazıyor ama birlikte oynamak gibi olmuyor :(

**esra** dedi ki...

Camlı dolapta aşağıda ki renk sıralamasını bulmak için tek mavi kapıyı aç sola gittiğinde sağ yere yakın o deniz şeysini takacağımız yer var onu tak geri al sağ tarafta suyun geldiği yer gözüküyor minik merdiven gibi şeyin yanında da suyun gittiğiyer orda iki adet boşluk var çiftli kapıdan tornavida ile kulp al ve oraya tak dışarı çıkıp örtü olan masanın sağından cama teklayınca renk sırası veriliyor :sarı kırmızı beyaz yeşil mavi oradan ulraviyole boyayı al, tekli kapının yanındaki uzun testiye dök sonra ışığı kapa ve ultravi. feneri ile aynı testinin yanına yere bak işareti not al gerisini sonaaa :)

**esra** dedi ki...

walla sıkıldım tek başıma oynamaktan herkes yeni oyuna dalmış :( çözümü alında yazıyor zaten Wapiti ingilizce

Adsız dedi ki...

ingilizce bildiğimizi kim söledi :)) ama neyse ben başka yerden bakarım çözüme thank

**esra** dedi ki...

:D bakıyorum yine çok vaktim yok ama bulduklarımı söylerim ok

ege dedi ki...

*ilk ekran sağdaki masanın altından priz.

*tablonun sağındaki abajurdan ampul

*kadeh dolabının solundaki dolabın en alt sağ kapağına tıklayın.kapak açılınca içine tıklayın açılan bölmeden böcek(usb)böceği tekrar takınca open yazısı.

*

*mavi kapının sağında duran kayanın sol arkasındaki yere aldınızın ampulü takın.bir deri gelip kayanın tepesine tıklayınca duvarda:travel s(herkeste farklı olabilir not edin)

*büyük olan mavi kapıyıaçınca sağ kanadına ve sonra kanadın arkasına tıklayınca pil.

*sarı örtülü masa ekranında görünen pencerelerden sol üsttekine tıklayıp yaklaşın.birkaç kez tıklayın yan taraftan tornavida düşecek.(olmazsa camı açıp sol kenarına sürekli tıklamayı deneyin)

*tornavidayı masanın sağ cama yakın sandalyesini bir kez ileri geri oynatınca sandalyenin altında göreceksiniz.

*kadeh dolabının sağında kalan iki kapklı dolabın sağ kapağını açıp alt kısımlarını tıklayınca uzatma kablolu priz.

*sarı örtülü masanın solundaki küpten fener.(küpü uzaktan göme açısından ağız kısmına tıklayarak yaklaşın)

*kayaların sapında duran küpün sol arka kısnındaki yeri açın.içindeki gizli bölmeyi de açınca ordan bir cep tel.alın.

*böceği (usb)yerinden alın.

*sarı örtülü masanın altına sağda duran sandalyelerden cam önündekine tıklayarak yaklaşın ve elinizdeki prizi(oyun başında diğer masa altından sökmüştük)oraya takın(bunun için prizi itemden seçip değişik şekillerde döndürerek her seferinde takmayı deneyin.)uzatma kablosunu da oraya ekleyin.

*pili seçip tornavida ile tepesine tıklayın içinden fot.makinesi alın.

*büyük mavi kapı ekranı görünürken camın en sağ kısmına iki tıkla yaklaşıp manzarayı ve atı görün.

*makine ile iki mavi masa arasından cama yıklayıp yaklaşın ve iki adet foto çekin.(fotolarınıza tıklayınca item olacak ve seçip baktığınızda üzerlerinde kod göreceksiniz not alın.)

*rakam kodunu giysi asılı yerin altındaki tablonun şifre kısmına girin.

*büyük mavi kapıya gidin açmadan tornavida ile kulbunu alın.

*şifre girdiğiniz tablodaki resmi sürükleyerek sola çelin.başka bir resim gelecek.

*arkasından cep.tel aldığımız küpün solundaki küçük kaya üzerine yaklaşıp tornavida ile salyangoz şeklini alın.

*küçük mavi kapıyı açın.sola dönün.

*karşı duvarı çevreleyen su yolunun en sağına tıklayıp yaklaşın akan suyu görün.(sesinden anlayın)

*geri gelip ortadaki beşgen yapının sağına tıklayıp salyangoz şeklini görüp elinizdeki salyangozu yerleştirin.(su akışını kestiniz)

*merdivenin solundaki su yoluna yaklaşıp orada görünen iki oyuğa kulbu yerleştirin.salyangozu geri alın.

*odaya geri dönüp az önce atı gördüğümüz ekrana gelip manzaradaki fenerin yaydığı ışığa bakıp renklerin sırasını not edin.

*kadeh dolabının kapağını açın.en alt kısmına tıklayıp sağdaki renkli kısma yaklaşın.az önce aldığınız renk sırası ile tıklayın.bir geri tık yapıp tabana tekrar tıklayıp boya şişesi alın.

*mavi kapının solundaki küpe ağız kısmına tıklayarak yaklaşın boyayı içine dökün.boya yere akacak.

*kadeh sıralı rafların solunda kalan abajura tıklayıp sola çekin ışıkları kapatın.

*boya dökülen küpe dönün alt kısmına fenerle tıklayıp şeklleri not alın.(hatta çizin)

*ışıkları açıp şifreli tabloya dönün ordaki şekli elinizdeki ile karşılaştırın.yanlız şekle üçgenin tablodaki duruşuna göre bakın.ikizkenar üçgen olarak düşünürsek;fenerle baktığınızın tabanı duvara yatay olandır.bu duruşta bakıp küpün dibindeki beşgende hangi şekle tablodan hangi renk karşılık geliyorsa bulun.

*mavi kapıı açıp iki tıkla karşı duvara yaklaşın.cep tel.kullanarak karşıdaki şekilleri görün.not ettiğiniz rengini not ettiğiniz şekilleri manzaradaki fenerden aldığınız renk sırasına göre tıklayın.
ortadaki havuz açılıp merdiven çıkacak.odaya dönün.

*solda duran mavi masa yüzeyine yaklaşıp cep tel ile tıklayın.kalavye ve adam silüeti çıkacak.adama bir tık yaklaşın bazı harflere gidecek(.jp)not edin.

*aşağı inip sağa dönün karşı duvara gidip salyangozu yerleştirin.(çektiğiniz foto nun birinde ve ışıklandırdığımız sarı renkli kayanın arkasında travel yazısının altında bir harf görmüştük)iki harfinizin kesiştiği noktaya tıklayın.

*açılan yerdeki üst oka basın.yaklaştığınız yerde bir kol göreceksiniz,ona tıklayın. sağ,sol ve karşı stantları kontrol edin.şifreli yerler göreceksiniz.sağdaki bölümde bir lap top olmalı.alın.

*odaya dönün.sarı örtülü masanın solundaki cam yanında buluna sandalyeye tıklayınca uzatma kablosunu göreceksiniz.lap top u ona tıklayın.

*lap top yerleşince böceğinize tıklayıp ayırın ve lap top a takın.(soluna)ekrana bakın böcek resmine tıklayın.

*ekranda harf bulmacası ve sağa gidince kareyi çaprazdan ayıran işaret göreceksiniz.harf bulmacasına aynı çaprazdan bakıp gotmail yazısını görün.

*böceği geri alıp tekrar birleştirin.camın önündeki köşede duran küpün arkasındaki fare deliğine böceği tıklayın.böcek deliğe girince odada bir tur atın.geri gelip aynı yere tıklayın böcek anahtar getirmiş olacak.anahtarı alın.

*kadeh dolabının solundaki dolaba bir tık yaklaşın.orta kapakların ikisini de açın,alt rafına tıklayın.anahtarla sağ çekmeceye tıklayın.

*şifre isteyen bölüme şimdiye dek almış olduğumuz ipuçlarını düzenleyerek:*travel.gotmail.jp* yazın.sağdaki kırmızı yere basın.gelen sayfadaki linklerde dolaşınca yeni bir şifre *crete*alıyoruz.(şifreyi bulmanız şart değil,ben göremedim)

*merdivenlerden inip,lap top aldığınız yere gidin.(tekrar koordinatlarınızı girmeniz gerekecek) ve sağ stanttaki şifre isteyen yere *crete* yazıp çıkın.

not:önceden oynadığım bir oyundu.oyunu yeni oynayıp çözmüş değilim.ama çözümü sitemizde bulunsun dedim:)